Gewoon omdat de zon ’s avonds ondergaat en het kouder wordt, wil nog niet zeggen dat je hoe dan ook binnen moet gaan zitten aan de haard. Dankzij terras heaters kun je de tuin en het terras optimaal verwarmen, zodat zelfs de koudste avonden gezellig en aangenaam kunnen worden. Een terrasverwarmer is de ideale manier om tuinfeestjes en gezellige avonden op het terras mogelijk te maken, en wat meer uitleg is hier dan ook op zijn plaats.

Een groot aanbod aan verschillende soorten terras heaters

Terrasverwarmers zijn er in verschillende soorten en formaten, en je keuze hangt grotendeels af van wat je ervan verwacht en wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Zo speelt de beschikbare ruimte een rol, maar ook de aanwezigheid van een eventueel stopcontact. Een overzicht:

1. Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers voorzien je direct van warmte en kunnen op heel wat plaatsen gebruikt worden. Er wordt bij dergelijke terrasverwarmers geen gebruik gemaakt van een gasfles, wat het tot de meest gebruiksvriendelijke optie maakt – er is immers geen gasaansluiting nodig en je bespaart er ook heel wat ruimte mee.

2. Een terrasverwarmer die op gas werkt

Gas terrasverwarmers bieden dan weer het voordeel dat die in verschillende soorten verkrijgbaar is en dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van stroom. Een terrasverwarmer die op gas werkt geeft daarbij een gezellige, aangename warmte af, en het vuur verzekert een extra uitstraling.

Bij gas terrasverwarmers wordt de lucht gewoon verwarmd door middel van aardgas of propaan. Dergelijke gas terrasverwarmers zijn uiterst geschikt voor gebruik in grote ruimtes, juist omdat er geen snoer nodig is voor stroom. Zo kun je een gasverwarmer bijvoorbeeld helemaal op het einde van de tuin zetten tijdens een tuinfeest. Tenslotte kan er warmte voorzien worden voor langere periodes als je gebruik maakt van meerdere gasflessen.

Terras heaters bieden comfort en gezelligheid

Welke terrasverwarmer je ook kiest, elk type heeft zijn unieke voordelen. Hoe dan ook is een dergelijke verwarmer een onmisbaar element bij gebeurtenissen zoals tuinfeestjes, of gewoon als je het ’s avonds wat gezelliger wil maken bij familie of vrienden op het terras!

Categorieën: Heaters