De tuin als verlengstuk van het huis

De tuin of het terras wordt steeds meer als een verlengstuk van het huis gezien, waar men het hele jaar door gebruik van wil maken.
Functioneel of recreatief. Dat is geheel aan uzelf. Alles is tegenwoordig mogelijk, waardoor er dikwijls een eenheid wordt gecreëerd tussen huis en tuin.
Buiten zitten kan daardoor, indien gewenst, het hele jaar. Immers, warmtelampen en comfortabele stoelen zijn artikelen die dat mogelijk maken.

Wat is er allemaal mogelijk in de tuin?

Een tuin of terras kan je echt maken naar je eigen hand. Uiteraard is het wijs om hierbij wel rekening te houden met uw situatie. Een gezin met jonge kinderen bijvoorbeeld, zal de tuin anders willen gebruiken dan een gezin waar de kinderen het huis al uit zijn.
Feit is wel dat er veel meer mogelijk is dan men aanvankelijk zou denken. Om je heen kijken, een bezoek brengen aan wat winkels helpen u te oriënteren.

Zo maak je optimaal gebruik van de tuin die past bij uw situatie

De situatie, maar ook de grootte van het lapje grond, rondom uw huis, spelen mee bij de beslissing die u zult maken. Wijs is het, als u uw tuin onder de schop wilt nemen, om daar rekening mee te houden.
Je mag in elk geval stellen dat er verschillende tuinen zijn. Denk hierbij aan:

* De gezinstuin
* De onderhoudsvrije tuin
* De landelijke tuin
* Het verlengstuk van het huis

De gezinstuin

De gezinstuin is gericht op het hele gezin waar, vaak jonge, kinderen, nog lekker veilig achter het huis kunnen spelen. Veel gras, soms met wat speeltoestellen,, zoals glijdbaan, trampoline of in de zomer een zwembadje, zijn artikelen die men in een gezinstuin graag kwijt wil. Om toch nog wat kleur te hebben wordt er rondom het gras vaak gekozen voor kindvriendelijke planten en bloemen, terwijl er op het terras plaats vrij gehouden wordt om, als ouder, toezicht te houden of te ontspannen.

De onderhoudsvriendelijke tuin

In een onderhoudsvriendelijke tuin wil men zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan tuinieren. Misschien door drukte, maar lichamelijke beperkingen of gewoon geen groene vingers hebben kunnen daar natuurlijk aan debet aan zijn. Deze onderhoudsvriendelijke tuinen, waar je in de zomer toch wilt buiten zitten, zijn dikwijls betegeld of hebben op een worteldoek natuurlijke producten liggen, waar de sfeer met potten en planten gecreëerd wordt.

De landelijke tuin

De landelijke tuin vergt veel onderhoud, maar leent zich wel voor die leuke extraatjes, zoals een vijver of een extra zitplaats. Eenmaal ontspannen buiten vertoeven zult u ook de nodige diertjes tegen het lijf lopen. Een tuin dus voor de natuurliefhebber.

Het verlengstuk

Bent u, of u en uw gezin, een echt buitenmens dan is de tuin als verlengstuk te gebruiken, door bijvoorbeeld een veranda te laten plaatsen. Deze ruimte biedt de mogelijkheid om het hele jaar door buiten te zijn. Sfeervol tuinmeubilair met de nodige accessoires kunnen het buiten echt huiselijk maken. Uiteraard is zo’n veranda te combineren met de tuin die bij uw wensen past.
Buiten zijn was in elk geval nog nooit zo leuk en ontspannen.

Categorieën: Terras