Beleef de zomer

Houdt u ook zo van de zomer? Dan bent u zeker weten niet de enige. Uiteraard zijn er mensen die helemaal blij worden van vorst, sneeuw en regen, maar de meeste personen komen pas helemaal tot leven als de temperaturen weer wat oplopen. Laat dit heerlijke seizoen dan ook niet zomaar voorbij gaan, maar geniet er ten volle van. Hoe kan dat beter dan door regelmatig de barbecue aan te steken? Lekker buiten uitgebreid tafelen met gezonde en gevarieerde producten. Haal alles eruit wat erin zit!

 

Een perfecte barbecue

Uiteraard kan bijna iedereen wel een bbq aansteken en wat vlees bereiden lukt ook al wel snel. Maar hoe zorgt u nu voor een perfecte buitenmaaltijd? Doe uw winst met onderstaande tips:
– Maak al het een en ander van te voren klaar. Zeker wanneer u met gasten gaat eten, is het best jammer als u net voor het begin van de maaltijd nog heel erg druk bent. Gelukkig is hier gemakkelijk iets voor te regelen. Dressings bijvoorbeeld, kunnen heel goed een dag van te voren worden klaargemaakt. Net voordat de maaltijd begint, mengt u de dressing dan door de salade. Ook vlees kan al van te voren worden voorbereid. Veel vleessoorten smaken alleen maar betere wanneer u ze 24 uur van te voren marineert.

 

Een goed barbecuevuur

Het is niet om het even waar u de bbq neerzet. Houd in de eerste plaats altijd rekening met de veiligheid. Zeker wanneer er kinderen mee eten, moet er echt goed worden nagedacht over de plek van de barbecue. Daarnaast is het van belang dat u hem op een windvrije en vlakke ondergrond plaatst. Het aansteken kan het beste ongeveer een half uur van te voren gebeuren. Merkt u dat de kooltjes gloeien en zijn ze bedekt met een dun laagje as? Dan is het tijd om te beginnen. Helaas gebeurt het nog zeer regelmatig dat er ongelukjes gebeuren tijdens het vlees braden. Gebruik echt nooit benzine, petroleum of spiritus. Voordat u het weet, heeft u steekvlammen. Daar zit u vast en zeker niet op te wachten.

 

Het lekkerste vlees

Niet alleen een ervaren keukenprinses kan zorgen voor een goed stuk vlees. Als u rekening houdt met een aantal aspecten, lukt het u ook. Strooi in ieder geval nooit van te voren zout op het vlees. U zult namelijk merken dat het dan veel minder goed bruin wordt. Geef het vlees verder echt de tijd om goed gaar en bruin te worden. Probeer het niet te vaak om te draaien, want daar wordt de smaak zeker niet beter van. Door de lapjes vlees langzaam te garen, wordt ook de binnenkant lekker mals. Dit gaat heel goed als u gebruik maakt van aluminiumfolie. Houdt u van zeer sappig vlees? Bestrijk het dan tijdens het garen af en toe met wat olie.

Categorie├źn: Barbecues