In de zon zitten is lekker, maar als het erg warm is is het toch wel fijn om wat afkoeling te hebben, in de schaduw zitten kan al veel graden schelen. Er zijn meerdere manieren om zelf wat schaduw te creëren in uw tuin, wij geven er een paar.

Parasols

U kunt uiteraard gewoon een parasol opzetten, zeker als u lekker op het gras wilt liggen is dit een goede oplossing. In parasols heb je veel soorten en maten, erg variërend in prijzen. Veel mensen zoeken echter naar een wat meer permanente oplossing voor het creëren van schaduw.

Planten

Je kunt natuurlijk ook gewoon onder een hoge boom of andere plant gaan zitten. Wat ook populair is is het maken van een natuurlijke overkapping. Door een houten frame weg te zetten met latten, daar bovenop kan je dan planten zoals klimop er overheen laten groeien. Het dicht laten groeien duurt altijd wel even en ook per soort zit er verschil in.

Zonneschermen

Een wat duurdere maar mooie oplossing is natuurlijk om een zonnescherm van Senft te kopen, deze zijn er in meerdere soorten en maten te kopen. Populair is een knikarmscherm, deze opent zich horizontaal over een terras heen. Ook kan je een terrasoverkapping wegzetten, daar heb je meerdere verschillende soorten doeken voor, je kan ze over een rails op een neer laten gaan, gebruik maken van een harmonicadoek, een vast doek of je kiest ervoor om het gewoon dicht te laten maken.

Schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn snel opgehangen, door spanmoeren, keilhulzen of oogbouten in de muur,schutting of paal te monteren is het eenvoudig om daar een schaduwdoek aan te hangen. Er zijn veel soorten schaduwdoeken op de markt, enkele zijn:

  • De gewone schaduwdoeken, beschikbaar in vele vormen, maten en kleuren.
  • Harmonicadoeken, die kunnen in en uit elkaar schuiven.
  • Rolgordijnen, die worden veel gebruikt om aan overkappingen te hangen om de laagstaande zon tegen te houden.

partytent

Een partytent is snel op te zetten, zeer handig voor als je veel op een camping zit, ook is het natuurlijk te gebruiken in je eigen tuin. Partytenten zijn er ook in meerdere varianten, je hebt er die je zelf op en af moet breken maar er zijn er ook die je heel gemakkelijk in en uit elkaar kan laten klappen.

Categorieën: Terras